Recepty > játra > drůbeží játra se žampiony
Potřebné ingredience:
500g kuřecích jater, 200g žampionů, 1 větší cibule, 3 lžíce hladké mouky, olej, 1/2 lžičky drceného kmínu, špetka majoránky, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžička chilli koření, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji orestujeme na plátky nakrájené žampiony a nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra a orestujeme. Poté podlijeme 0,5 dl vody, okořeníme, osolíme, po chvilce zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě (asi 100ml) a povaříme. Dochutíme a odstavíme.
Drůbeží játra se žampiony podáváme s brambory, rýží, chlebem apod.
Recepty na další jídla:
Drůbeží játrová paštika kterou vložíme do nádobek.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Kuřecí nudličky s rýží osmažíme na oleji.
Drožďová zavářka do polévky má konzistenci středně hustého těstíčka.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmezánem.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Kuře na paprice se smetanou podáváme s knedlíky nebo s těstovinami.
Kuřecí kapsa plněná žampiony osmažená na oleji.
Kuřecí játra na cibulce s rýží
Drůbeží játra se žampiony přichází na talíře českých jedlíků.