Recepty > kuře > drůbeží játra Stroganov
Potřebné suroviny:
500 g drůbežích jater, 2 lžíce oleje, 1 středně velká cibule, pepř, 1 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, 4 lžíce kysané smetany, kopr
Postup přípravy:
Očištěná, odblaněná játra krájíme na nudličky a vložíme je na pánev s rozehřátým olejem. Játra opečeme, pak je doplníme připravenou, oloupanou a na tenké plátky nakrájenou cibulí, přidáme i pepř, sůl a ještě společně opečeme, aby cibule získala pěknou barvu. Přidáme ještě protlak, promícháme, přidáme i smetanu a prohřejeme. Při podání posypeme nadrobno nakrájeným koprem.
Další jídla:
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Husí játra jako minutka s rýží.
Recept játra na cibulce
Recept na přípravu jídla drůbeží játra Stroganov přináší na talíř svoji chuť.