Recepty

Recepty > kuře > drůbeží játrová paštika

Drůbeží játrová paštika recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

300 g drůbežích jater, 1/2 cibule, 50 g másla, 1/2 lžičky jemně posekaného sušeného nebo celá lžička čerstvého tymiánu, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, mléko na namočení jater

Postup přípravy:

Očištěná játra ponoříme na 30 minut do mléka, poté opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme část másla, na kterém orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli do zesklovatění. Přidáme rozdrcený česnek, tymián a smažíme do doby, než česnek začne vonět. Přidáme játra, která několik minut smažíme, do doby, než přestanou být krvavá. Játra necháme vychladnout a poté je vložím do mixéru i se zbylou části másla a mixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a podle chuti i jiným kořením. Takto připravenou směs vložíme do nádobek a na povrch paštiky položíme lžíci roztopeného másla a necháme vychladnout. Dobrou chuť.

Další jídla:
Drůbeží játra na cibulce podáváme s brambory.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Játrová omáčka s rýží zalitá mlékem.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Játrové knedlíčky do polévky vkládáme do hotového vývaru.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Kuřecí řízky v jogurtu a grilovacím koření.
Krůtí rolka se zeleninovou rýží zalitou sladkokyselou zálivkou.
Kuřecí játra na slanině orestujeme.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí.
Kuřecí játrová paštika kterou vyklepneme a zabalíme do alobalu, aby neokorala.
Zapékané brambory s kuřetem

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm drůbeží játrová paštika.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.