Recepty > polévky > drůbeží krémová polévka s hráškem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,2 litru drůbežího vývaru, 125 g sladké smetany, 100 g vařeného kuřecího masa, 60 g zeleného hrášku, 30 g másla, 60 g pórku, 30 g celeru, sůl, bílý pepř
Recept na přípravu:
Máslo rozpustíme, přidáme na kostičky nakrájený očištěný pórek. Krátce podusíme na másle, zaprášíme moukou. Zalijeme chladným drůbežím vývarem a dobře rozmícháme. Uvedeme do varu a vaříme asi 25 minut na mírném ohni. Přidáme smetanu, dochutíme bílým pepřem a opět necháme krátce přejít varem. Přecedíme přes jemné sítko a přidáme vařené maso a hrášek.
Další recepty:
Bramborová česnečka s česnekem.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Řecká čočková polévka z čočky kterou vaříme do měkka.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Krémová česnečka které zvýrazní chuť prolisovaný stroužek česneku.
Čínská slepičí polévka do které na závěr přidáme feferonku.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Krémová bramboračka
Drůbeží krémová polévka s hráškem přináší na české talíře svoji chuť.