Recepty > kuře > drůbeží pěna s bešamelem
Potřebné suroviny:
200 g upečeného drůbežího masa, 10 g másla, 10 g hladké mouky, 250 ml mléka, citronová kůra, sůl, pepř, 2 lžíce vína, 4 vejce, kapie, petrželka a hlávkový salát na ozdobu
Postup přípravy:
Maso umeleme na masovém mlýnku (i dvakrát) nebo rozmixujeme a spojíme se světlou hustou máslovou jíškou, dobře povařenou s mlékem. Ochutíme solí, pepřem, citronovou kůrou a vínem a dobře promícháme. Necháme v chladnu ztuhnout. Vejce uvařená natvrdo oloupeme, skrojíme vršek a plníme je ozdobně pomocí sáčku s trubičkou, míšeninu přikryjeme našikmo skrojeným vejcem a povrch ozdobíme kouskem vykrojené kapie a zelenou petrželkou. Podáváme na listu hlávkového salátu.
Další jídla:
Hermelínová pomazánka se salámem a vejci.
Rybí pěna ze šprotů na chleba.
Drůbeží rizoto z dlouhozrnné rýže.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí salát s broskví podáváme s pečivem.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Marinované kuře s bramborem.
Křenová pěna kterou naplníme do kelímků.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Játrová pěna
Recept na přípravu jídla drůbeží pěna s bešamelem přináší na talíř svoji chuť.