Recepty > kuře > drůbeží plátky na Medvědím grilu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
400 g drůbežích (kuřecích, krůtích) prsních plátků, 4 lžičky koření Medvědí gril, 4 lžíce oleje, 1 lžička citronové šťávy, sůl
Postup přípravy:
V misce smícháme koření s olejem a citronovou šťávou. Směs vmasírujeme do masa a necháme 1-2 hodiny odležet v chladu. Na rozpálené pánvi se2 lžicemi oleje opékáme plátky z každé strany 3-4 minuty (podle velikosti plátku). Na talíři polijeme výpekem a podle potřeby dosolíme. Podáváme s vhodnou přílohou.
Další jídla:
Plněné vepřové řízky v trojobalu osmažíme dozlatova.
Smažená kuřecí stehýnka osmahneme dozlatova
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře se zelím a brambory podáváme s klobásou a brambory.
Pečená kachna s jablky a zelím na červeném víně.
Kari kuře na grilu necháme nejprve alespoň 3 hodiny marinovat.
Vepřová játra na zázvoru upečeme v troubě
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuře na bílém víně s rajčaty podáváme s rýží.
Vepřové medailonky s omáčkou Mornay do růžova zapečeme.
Vepřové medailonky na medu a chilli papričce grilujeme na grilu.
Kuřecí stehýnka na rozmarýnu
Recept, podle kterého připravíme pokrm drůbeží plátky na Medvědím grilu.