Recepty > polévky > drůbeží polévka s rýžovými nudlemi
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 100 g mrkve, 50 g celeru, 30 g pórku, 50 g cukrového hrášku, 70 g zelí, 3 kuličky pepře, sůl, 1/4 kuřete, 60 g rýžových nudlí, 50 g hub šitake, 20 g másla
Recept na přípravu:
Cibuli oloupejte. Mrkev a celer očistěte a nakrájejte na nudličky. Pórek, cukrový hrášek a zelí omyjte. Pórek nakrájejte na kolečka, zelí na kousky. Kuřecí maso omyjte a zalijte 1 1/4 l vody. Přidejte cibuli a celý pepř, osolte a zvolna vařte doměkka. Vývar přeceďte, maso oberte a natrhejte na kousky. Vývar opět uveďte do varu, přidejte mrkev, celer, pórek, cukrový hrášek a zelí. Vše krátce povařte, přidejte obrané maso, rýžové nudle, podle potřeby přisolte a dopepřete a minutu povařte. Houby nakrájejte na plátky, orestujte na másle a přidejte do hotové polévky.
Další recepty:
Španělská česnečka se sýrem.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Klasický ruský boršč se smetanou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Bílá polévka s vajíčkem a smetanou.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Babiččina bramboračka do níž přidáme rozmačkaný česnek.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Srbská čorba srbského rolníka.
Bílá polévka z králíka
Drůbeží polévka s rýžovými nudlemi má své kouzlo.