Recepty > kuře > drůbeží řízky na víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
plátky drůbežího masa, 2 velké cibule, sůl, mletý bílý pepř, 30 g másla, 200 g strouhaného sýra, 100 ml bílého vína
Postup přípravy:
Plátky drůbežího masa naklepeme, osolíme a opepříme, poklademe do nevymaštěného pekáčku, zasypeme nakrájenou cibulí, poklademe vločkami másla a vložíme do předem vyhřáté trouby péct. Během pečení podle potřeby podléváme bílým vínem, případně vývarem. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct až se vytvoří kůrka.
Podáváme s vařenými brambory.
Další jídla:
Hovězí řízky naruby obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Kuřecí karbanátky podáváme s vhodnou přílohou.
Labužnický šašlik z telecích jater.
Kuře s nádivkou z rohlíků.
Kuřecí rizoto posypeme strouhaným sýrem.
Vepřová pečeně na víně s výpekem.
Kuřecí soté na kari se žampiony.
Hovězí guláš na červeném víně s feferonkou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Chilli omáčka z rajčat a papriček.
Kavkazský šašlik
Recept, podle kterého připravíme pokrm drůbeží řízky na víně.