Recepty > kuře > drůbeží rizoto se žampiony
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
300 g rýže, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 1 dl bílého vína, 3 litry vody, 400 g pečeného drůbežího masa, 80 g strouhaného sýru parmezán, 200 g žampionů, 100 ml vývaru, 3 stroužky česneku, 2 menší cibule, sůl, mletý pepř, olej
Postup přípravy:
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou. Pečené drůbeží maso nakrájíme na malé kousky. Česnek utřeme se solí a pepřem. Do vroucí neosolené vody vložíme okapanou rýži, kterou vaříme klokotem doměkka a poté rýži scedíme. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájené žampiony a česnek. Orestujeme, podlijeme vínem a vývarem a podusíme doměkka. Vmícháme maso a uvařenou rýži. Nakonec přidáme okapaný hrášek a osolíme a opepříme. Drůbeží rizoto se žampiony podáváme zdobené zeleninou. Strouhaným sýrem si svoji porci posype každý zvlášť.
Další jídla:
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Velikonoční mazanec vložíme do trouby a pečeme.
Kuřecí játrová paštika kterou zabalíme do alobalu, aby neokorala.
Kuře na kari dochutíme solí.
Drůbeží rizoto posypeme nastrouhaným sýrem eidam.
Kuře na česneku pečeme v předem vyhřáté troubě.
Drůbeží játrová paštika se lžicí roztopeného másla.
Kuřecí rizoto se zeleninou ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí plátky s cuketou a omáčkou.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Kuřecí řízky v jogurtu
Recept, podle kterého je hračka připravit drůbeží rizoto se žampiony.