Recepty

Recepty > kuře > drůbeží salát s ementálem, pomeranči a šlehačkou

Drůbeží salát s ementálem, pomeranči a šlehačkou

Potřebné suroviny:

200 g upečeného kuřecího masa bez kostí, 2 vejce vařená natvrdo, 100 g ementálu, 100 g pomerančů, petrželka, 1/8 litru smetany na šlehání

Postup přípravy:

Vychladlé maso nakrájíme na nudličky, přidáme oloupaná, nahrubo posekaná vejce, nahrubo nastrouhaný sýr a doplníme oloupaným, bílé dužniny pečlivě zbaveným pomerančem, který nakrájíme nadrobno. Vše promícháme s nadrobno nakrájenou petrželkou. Zpravidla již ani nemusíme dosolovat, necháme však proležet a před podáním zlehka zamícháme dobře ušlehanou smetanu. Přizdobujeme plátkem nebo výsečí pomeranče a snítkou petrželky.

Další jídla:
Drůbeží rizoto z dlouhozrnné rýže.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí salát s broskví podáváme s pečivem.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Marinované kuře s bramborem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Kuřecí salát s ananasem

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla drůbeží salát s ementálem, pomeranči a šlehačkou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.