Recepty > kuře > drůbeží salát s feferonkami
Potřebné suroviny:
300 g upečeného drůbežího, nejlépe kuřecího masa bez kostí, 50 g cibule, 100 g červené kapie, 2 feferonky, 1 svazek ředkviček, sůl, citronová šťáva, zelená petrželka
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Kapii zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky. Nadrobno nakrájíme i feferonky. Ředkvičky dobře omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Osolíme a vše dobře promícháme s citronovou šťávou a necháme krátce odležet. Tímto salátem můžeme plnit rajčata, kapii, slané těsto i potírat na veku apod. Přizdobujeme ředkvičkou a citronem, případně kapií.
Další jídla:
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Marinované kuře s bramborem.
Drůbeží rizoto z dlouhozrnné rýže.
Kuřecí salát s broskví podáváme s pečivem.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Kuřecí salát s ananasem
Recept na přípravu jídla drůbeží salát s feferonkami přináší na talíř svoji chuť.