Recepty > kuře > drůbeží salát s marinovanými žampiony se šunkou
Potřebné suroviny:
200 g upečené drůbeže, nejlépe kuřete bez kostí, 200 g hlaviček čerstvých žampionů, sůl, pepř, citronová šťáva, 2 lžíce oleje, 100 g šunky, citron a zelená petrželka na ozdobu
Postup přípravy:
Žampiony očistíme a hlavičky sloupneme. Poté hlavičky nakrájíme na co nejtenčí plátky, vložíme do misky a osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z jednoho citronu a zlehka promícháme. Necháme nejméně 2 hodiny v chladnu. Teprve po proležení přidáme na nudličky nakrájené kuře a olej a znovu zlehka promícháme, případně dokořeníme. Přizdobíme petrželkou, výsečí citronu a kouskem šunky.
Další jídla:
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí salát s broskví podáváme s pečivem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Marinované kuře s bramborem.
Drůbeží rizoto z dlouhozrnné rýže.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí salát s ananasem
Recept na přípravu jídla drůbeží salát s marinovanými žampiony se šunkou přináší na talíř svoji chuť.