Recepty

Recepty > kuře > drůbeží salát se žampiony

Drůbeží salát se žampiony

Potřebné suroviny:

200 g upečeného drůbežího, nejlépe kuřecího masa bez kostí, 200 g žampionových hlaviček, 1 lžíce oleje, polovina malé cibule, sůl, citron, 2 rajčata, petrželka na ozdobu

Postup přípravy:

Do malého množství vody se solí vložíme dobře očištěné, sloupnuté hlavičky žampionů. Krátce (asi 5 minut) povaříme, procedíme a vychladlé hlavičky nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do mísy, přidáme vychladlé a na nudličky nakrájené maso, doplníme olejem, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí. Promícháme s citronovou šťávou a podle potřeby ještě dochutíme solí. Je-li salát příliš suchý, můžeme doplnit i vývarem ze žampionů. Hotový salát přizdobujeme plátky rajčat a snítkou petrželky.

Další jídla:
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí salát s broskví podáváme s pečivem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Marinované kuře s bramborem.
Drůbeží rizoto z dlouhozrnné rýže.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí salát s ananasem

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla drůbeží salát se žampiony přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.