Recepty > polévky > drůbeží vývar
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 drůbeží kostry, 250g drůbežích drobů, 2 lžíce másla, 6 lžic hladké mouky, 2 vajíčka, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, sůl, zelená petrželka, pažitka
Recept na přípravu:
Drůbeží kostry a drůbky vložíme do osolené vody, uvedeme do varu a připravíme silný vývar, který po uvaření scedíme. Zatímco se vývar vaří, připravíme si zavářku. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku tak, aby se máslo vsáklo a mouka vypadala suchá. Mouku osmahneme dorůžova. Poté do ní přidáme vejce a mícháme tak dlouho, až se vejce srazí a vzniknou menší hrudky. Takto připravenou zavářku přidáme do vařícího vývaru a důkladně provaříme. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou zeleninu, petrželku a pažitku a krátce povaříme.
Další recepty:
Polévka z droždí a vajíčka.
Kuřecí vývar s drobením - kuřecí stehna omyjeme...
Celestýnské nudle použijeme do polévky.
Čínské nudle recept na přípravu.
Lahůdkové závitky se slaninou a sýrem osolíme a opepříme.
Pórková polévka s taveným sýrem - nakrájený pórek vložíme do osolené vody...
Zeleninová dietní polévka pro štíhlou linii.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky je klasika.
Rybí karbanátky z tresky.
Valašská kyselica z brambor, kyselé smetany a mléka.
Drůbeží polévka s droby
Ochutnejte recept drůbeží vývar.