Recepty > polévky > drůbeží vývar s osmaženou žemlí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
12 plátků žemle, 70 g másla, 1 litr drůbežího vývaru, 200 ml smetany, 3 vaječné žloutky, sůl, mletý pepř, 100 g strouhaného čedaru
Recept na přípravu:
Žemle rozkrájíme na plátky, osmažíme na másle, vložíme do polévkové mísy a zalijeme vývarem. Ve smetaně rozšleháme žloutky a přilijeme je do polévky. Podle chuti přisolíme a opepříme. K polévce podáváme strouhaný sýr.
Další recepty:
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná a povařená.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Dršťková omáčka na víně s rýží.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Cuketová omáčka kterou posypeme parmezánem.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami dochutíme ji solí.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Cibulačka z červené cibule a zapečenými sýrovými toustíky.
Drůbeží vývar
Ochutnejte recept drůbeží vývar s osmaženou žemlí.