Recepty

Recepty > kuře > drůbeží žaludky zadělávané s pažitkou

Drůbeží žaludky zadělávané s pažitkou

Potřebné suroviny:

500 g drůbežích žaludků, 40 g sádla, 1 větší cibule, 20 g hladké mouky, 1/2 litru smetany 12 %, 1/2 kostky slepičího bujonu, sůl, pažitka

Postup přípravy:

Očištěné a v teplé vodě proprané žaludky dáme vařit do tlakového hrnce se solí. Zaléváme pouze takovým množstvím vody, aby žaludky byly potopené. Zvlášť na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, doplníme ji moukou a připravíme cibulovou jíšku. Hned ji doplníme asi lžící nadrobno nakrájené pažitky a dobře ji i se solí provaříme se smetanou. Kuřecí žaludky jsou uvařené dříve, žaludky z husy nebo kachny se musí vařit déle. Můžeme je v tlakovém hrnci nechat vařit na mírném ohni až 1 hodinu. Po ochlazení hrnce nebo vypuštění páry z pístu žaludky promícháme s povařenou cibulovou jíškou a ještě nakonec přidáme nadrobno nakrájenou pažitku. Podle chuti dokořeníme.

Další jídla:
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné ochucená majoránkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Polévka z kuřecích žaludků

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla drůbeží žaludky zadělávané s pažitkou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.