Recepty > polévky > drůbková polévka s rýží
Suroviny potřebné pro přípravu:
10 dkg kuřecích drůbků nebo masa, 5 dkg mrkve, 5 dkg celeru, 5 dkg petržele, 3 dkg rýže, petrželka, sůl, 3/4 litru vody
Recept na přípravu:
Očištěné drůbky vložíme do vody, osolíme a vaříme doměkka. Maso vyjmeme, vývar procedíme a přidáme rýži, zeleninu nakrájenou na kostky a uvaříme doměkka. Maso z drůbků obereme, nakrájíme, přidáme do polévky a necháme přejít varem. Do hotové polévky přidáme sekanou petrželku.
Další recepty:
Bačovská polévka chutná s chlebem.
Kmínová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželkou.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Čínská švestková omáčka ze sušených švestek.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Španělská česnečka s rajčaty.
Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky kterou rozmixujeme.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Hovězí maso na houbách zalijeme zakysanou smetanou.
Francouzská bramboračka z brambor.
Drůbková polévka
Drůbková polévka s rýží má své chuťové kouzlo.