Recepty > moučníky a dezerty > dukátové buchtičky s pudinkovým krémem
Suroviny potřebné pro přípravu:
cca 400 g hladké mouky, cca 100 g polohrubé mouky, droždí (může být i sušené), žloutek, mléko, máslo, vanilkový pudink, cukr dle chuti
Recept na přípravu:
Obě mouky nasypeme do mísy, vytvoříme důlek do kterého vložíme droždí a zalijeme teplým mlékem s trochou másla (dáme do plecháčku cca 100 ml mléka plus kousek másla a ohřejeme). Na okraj přidáme žloutek. Necháme 10 min odpočinout. Vařečkou z těsta uděláme hutné těsto - dle potřeby přiléváme mléko, aby se nám spojilo. Zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Do plecháčku si dáme cca 150 g másla a necháme rozpustit. Nachystáme si plech, který si vymažeme rozpuštěným máslem.Na vál si dáme hladkou mouku a těsto po částech dáváme na vál, napřed uděláme kouli a z ní váleček. Nakrájíme váleček na kousky a skládáme na plech vedle sebe. Poté buchtičky pomastíme rozpuštěným máslem a vložíme do vyhřáté trouby. První pul hodiny pečeme na 150 °C, druhou na 170 °C.
Před koncem pečení připravíme krém: Pudink smícháme s necelým litrem mléka a cukrem. Vaříme dle návodu.
Další recepty:
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Vdolky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Masopustní koblihy
Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem vykouzlí na stole lahodnou chuť.