Recepty > moučníky a dezerty > dukátové buchtičky ze sušeného droždí
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 ml mléka, 2 žloutky, 50 g cukru, 1 sáček sušeného droždí, 50 ml oleje, 320 g mouky, citronová kůra z 1 citronu, citronová šťáva z 1/2 citronu, sůl, olej na potření
Krém: 1 litr mléka, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 50 g vanilkového pudingu, 100 g cukru, několik kapek r. tresti
Recept na přípravu:
Příprava těsta: V mléce rozpustíme cukr, přidáme droždí a necháme vzkypět. Pak přidáme žloutky, sůl, citronovou šťávu, olej, bezlepkovou mouku a citronovou kůru z dobře omytého citronu. Těsto vypracujeme nejlépe elektrickým hnětačem. Na pomoučeném vále (bezlepkovou moukou) utvoříme váleček, ze kterého ukrajujeme rovnoměrné kousky. Tvoříme kuličky, které naskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Olejem potřeme boky kuliček, aby se po upečení lehce oddělovaly. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 180 °C do zlatova.
Krém si připravíme smícháním všech surovin, které povaříme.
Při podávání můžeme Dukátové buchtičky ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Další recepty:
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Vdolky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem který uvaříme dle návodu.
Masopustní koblihy
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí vykouzlí na stole lahodnou chuť.