Recepty > vegetariánské > dušená cizrna s cuketou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
olivový olej, středně velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 kapie, sladká mletá paprika, 1 cuketa, plechovka cizrny, sůl, mletý pepř, sojová omáčka, tymián, červená čočka, kečup
Postup přípravy:
Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku a česnek, až zesklovatí, přidáme kapii, chvilku mícháme a zasypeme sladkou paprikou. Poté přihodíme pokrájenou cuketu a cizrnu, osolíme, opepříme, přidáme sojovou omáčku, přihodíme pár špetku tymiánu, větší hrst červené čočky, zalijeme trochou vody, přidáme trochu kečupu a 15 minut dusíme za občasného míchání pod pokličkou. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Další recepty:
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Jak se dá připravit chilli omáčka tak, aby náležitě pálila.
Cukeťák na plech pečeme do zezlátnutí.
Recept na sojové mléko z bobů.
Kvasnicová polévka se zavářkou.
Polévka z cizrny kterou posypeme sekanou petrželkou.
Směs na špagety ze sójového granulátu necháme chvíli podusit a přidáme utřený česnek.
Česnečka recept na přípravu.
Ryby nakládané na kyselo porece ryb proložené zeleninou naskládáme do sklenice...
Cibulová polévka se sýrem kterou zasypeme strouhaným sýrem.
Cuketa na smetaně kterou dochutíme solí a majoránkou.
Cibulová omáčka s těstovinami..
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Nakládaný hermelín
Dozvíte se zde, jak se připravuje dušená cizrna s cuketou a recept na jeho přípravu.