Recepty > kuře > dušená slepice
Potřebné suroviny:
1 slepice, 50 g uzené slaniny, 50 g másla, 1 cibule, 1 slepičí bujón, sůl, pepř, drcený kmín, majoránka
Postup přípravy:
Umytou slepici nakrájíme na menší kousky. Na kostky pokrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo a nadrobno nasekanou cibuli, kterou necháme zpěnit. Přidáme kousky slepice, z každé strany je opečeme, osolíme, posypeme drceným kmínem, mletým pepřem, promícháme a za častého podlévání horkým vývarem ze slepičího bujónu dusíme doměkka. Dochutíme solí a majoránkou.
Dušená slepice se podává nejlépe s vařenými těstovinami nebo dušenou rýží.
Další jídla:
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Rizoto ze slepice s Nivou
Recept na přípravu jídla dušená slepice přináší na talíř svoji chuť.