Recepty

Recepty > kuře > dušená slepice s dvaceti přísadami

Dušená slepice s dvaceti přísadami

Potřebné suroviny:

1 kg slepice, 100 g uzeného bůčku, 2 brukve, 1/8 celeru, 1 petržel, 2 mrkve, kousek zelí nebo kapusty, 4 velké brambory, 1 rajče, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1/2 lžičky zázvoru, 1 kostka slepičího bujonu, 50 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, voda, 1/8 litru smetany, pažitka

Postup přípravy:

Očištěnou slepici rozdělíme na 4 porce. Vložíme je do hrnce, přidáme i na menší kousky nakrájený uzený bůček, sůl, pepř, zázvor, bujon, zalijeme vodou a podle stáří slepice upravujeme asi 40 minut. (Můžeme vařit v tlakovém hrnci.) Poté přidáme oloupanou a očištěnou brukev, celer i mrkev, petržel i brambory nakrájené na plátky, celé rajče, na nudličky nakrájené zelí nebo kapustu, nastrouhaný česnek a dodusíme maso i zeleninu do měkka. Mezitím připravujeme jíšku. Na nakrájenou, rozškvařenou slaninu přidáme cibuli, necháme ji jen zpěnit, přisypeme mouku a připravíme světlou cibulovou jíšku. Zředíme ji vývarem s kostkou bujonu a dobře povaříme. Povařenou jíšku přidáme k masu, doplníme smetanou a ještě větším množstvím nadrobno nakrájené pažitky než obvykle a dosolíme.

Další jídla:
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Marinované kuře s bramborem.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Rizoto ze slepice s Nivou

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla dušená slepice s dvaceti přísadami přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.