Recepty > polévky > dušená zelenina do polévky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g mrkve,300 g celeru + 20 g natě, 100 g petržel + 20 g natě, 100 g kedlubna nebo květák, kapusta, 100 g cibule, 20-30 g soli, 200 g 100% tuku
Recept na přípravu:
Zeleninu pomeleme (můžeme nastrouhat) a 30 minut dusíme na rozehřátém tuku. Ještě horkou zeleninu naplníme do skleniček tak, aby v zelenině nebyl vzduch a zalijeme tukem ve kterém jsme zeleninu smažili. Nesterilujeme a uložíme v suchu.
Další recepty:
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Zelná polévka s klobásou a brambory.
Dušená mrkev s kuřecím masem a vařeným bramborem.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Polévka z drůbežích srdíček ke které přidáme zavářku.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Kuřecí zavářka do polévky kterou sedm minut zavaříme.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Zeleninová zavářka do polévky
Ochutnejte recept dušená zelenina do polévky.