Recepty

Recepty > kuře > dušené kuře s křenem

Dušené kuře s křenem

Potřebné suroviny:

1 kuře
60 g másla
1 lžička hladké mouky
2 dl šlehačky
2 lžíce křenu
1 cibule
sůl
pepř
kousek masoxu
tuk

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle dozlatova. Porce vyjmeme, na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, kousek masoxu, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, necháme chvilku osmahnout, podlijeme trochou vody a povaříme. Do omáčky nalijeme smetanu, necháme přejít varem, přidáme křen a odstavíme z ohně.

Další jídla:
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Kuřecí čína s ananasem a arašídy.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Recept na cibulové čatní přináší charakteristickou chuť.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Dušená kuřecí játra se zeleninou podáváme s rýží.
Recept kuřecí nudličky s rýží

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla dušené kuře s křenem přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.