Recepty > kuře > dušené kuřecí plátky s cuketou
Potřebné suroviny:
kuřecí maso, 4 lžíce olivového oleje, cibulka, česnek, cuketa, hrnek bílého vína nebo kuřecího vývaru, zakysaná smetana
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na malé plátky, naklepeme a poté pomalu na pánvi na olivovém oleji opečeme. Maso vyjmeme a do výpeku dáme nadrobno nasekanou cibulku a nasekaný česnek. Krátce opražíme, přidáme na kousky nakrájenou cuketu (kterou omyjeme, odstraníme střed a nakrájíme na špalíčky velikosti sousta). Po asi 5 minutách přilijeme bílé víno nebo kuřecí vývar. Zhruba 2 minuty dusíme. Stáhneme z plamene a přidáme 3 lžíce zakysané smetany. Vrátíme na oheň, prohřejeme i s kuřecím masem a podáváme s rýží nebo bramborem.
Další jídla:
Kuřecí směs s olivami podáváme s pečivem.
Kuře se sýrovou omáčkou zalijeme šlehačkou a zvolna dusíme.
Zelná polévka s bramborem kterou povaříme a podáváme.
Krůtí rolka se špenátem podáváme ji s rýží nebo brambory.
Brokolice se sýrovou omáčkou a italskými těstovinami.
Dušená mrkev s kuřecím masem ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuře na paprice s knedlíkem několik minut provaříme.
Kuřecí kapsa se žampiony osmažíme na rozehřátém oleji.
Provensálská omáčka s žampiony se hodí na těstoviny.
Kuře s těstovinami dáme na chvíli zapéct.
Plněné vepřové řízky v trojobalu osmažíme dozlatova.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou
Recept na přípravu jídla dušené kuřecí plátky s cuketou.