Recepty > houby > dušené smrže
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g smržů, 200 ml mléka, máslo, mouka
Recept na přípravu:
Smrže rozkrojíme podélně na poloviny a podusíme ve vlastní šťávě na másle. Když změknou přidáme mléko a zahustíme moukou. Podáváme s vařenými brambory.
Další recepty:
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Smaženice z hub s vajíčky.
Žampionová polévka s koprem a brambory.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme omáčku zjemnit kouskem másla.
Bedly na víně a slanině.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Dušené žampiony s bambusem
Ochutnejte recept dušené smrže.