Recepty > kuře > dušení holubi na houbách
Potřebné suroviny:
4 holubi
50 g uzené slaniny
sůl
mletý černý pepř
40 g sádla
1 cibule
150 g čerstvých hub
1 lžíce mleté červené papriky
drcený kmín
drůbeží vývar
20 g hladké mouky
najemno nasekaná čerstvá pažitka
Postup přípravy:
Očištěné a omyté holuby rozporcujeme, protkneme proužky uzené slaniny, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém sádle ze všech stran. Potom přidáme cibuli nasekanou nadrobno a očištěné houba nakrájené na plátky. Vše spolu osmažíme, posypeme mletou červenou paprikou a drceným kmínem, podlijeme drůbežím vývarem a pod pokličkou udusíme doměkka. Nakonec šťávu zahustíme moukou opraženou nasucho a povaříme. Posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou.
Další jídla:
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Maso tří barev připravujeme současně na třech pánvích.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Dušená kuřecí játra se zeleninou podáváme s rýží.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Kuřecí čína s ananasem a arašídy.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Recept na cibulové čatní přináší charakteristickou chuť.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Recept kuřecí nudličky s rýží
Recept na přípravu jídla dušení holubi na houbách přináší na talíř inspiraci.