Recepty > moučníky a dezerty > dvoubarevná bábovka bez vajec
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 120 g vlažné hery, 300 ml mléka, 2 lžičky prášku do pečiva, citronová kůra, sůl, 1-2 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka, broskve nebo meruňky
Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce, 100 g zakysané smetany, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, cukr
Recept na přípravu:
Nejprve si připravíme tvarohovou náplň smícháním všech ingrediencí.
Do misky nasypeme sypké ingredience na těsto, přidáme citronovou kůru, mléko, rozpuštěné máslo a důkladně zamícháme. Třetinu těsta odložíme do jiné misky, do které přidáme kakao, mléko a promícháme. Do vymazané a vysypané formy nalijeme polovinu světlého těsta, poté polovinu tmavého těsta, na ně celé množství tvarohové náplně. Na tvaroh poklademe poloviny broskví, zalijeme zbytkem tmavého těsta a nahoru nalijeme zbytek světlého těsta. Vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 175 °C, ve které bábovku pečeme přibližně hodinu. Upečenou bábovku (zda je upečena vyzkoušíme špejlí) necháme před vyklopením zcela vychladnout ve formě.
Další recepty:
Chléb z kvásku a žitné mouky.
Ovocný koláč z ovoce dle chuti.
Tiramisu je italská pochoutka.
Ořechová bábovka s marmeládou různého druhu.
Koláč se švestkami - vypracujeme tuhé těsto...
Mascarpone krém připravíme ze šlehačky.
Tiramisu z pomazánkového másla - nejprve si připravíme krém...
Čokoládový dort ze tří dílů.
Tiramisu z mascarpone s piškoty máčenými v kávě.
České buchty ochutí rozmanité náplně.
Tiramisu po česku
Ochutnejte recept na jídlo dvoubarevná bábovka bez vajec.