Recepty > polévky > dýňová polévka s vanilkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 menší dýně, 1/4 cibule, 1 lžíce olivového oleje, vývar, kousek vanilky, pepř
Recept na přípravu:
V hrnci osmahneme na olivovém oleji do sklovata nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme oloupanou, zbavenou peciček a nakrájenou na kostky dýni a za občasného míchání ji smažíme deset minut. Přilijeme horký vývar (přibližně tolik, abychom zakryli nakrájenou dýni, uvedeme do varu, zmenšíme plamen a pod pokličkou vaříme dokud dýně není měkká. Přibližně po pětí minutách přidáme kousek vanilky. Z uvařené polévky vyndáme vanilku a rozmixujeme ji. Poté ještě horkou dýňovou polévku doladíme podle chuti čerstvě umletým pepřem a případně solí (neměla by být nutná, měl by ji dodat vývar). Chutná s topinkami nebo osmaženou houstičkou.
Další recepty:
Červený boršč s masem.
Polévka z tvrdého chleba a žloutků.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme zjemnit kouskem másla.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Bramborová polévka se sušenými houbami a zeleninou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Boršč z nakládané řepy zahustíme moukou.
Houbová svíčková s houskovým knedlíkem.
Dýňová polévka hokaido
Dýňová polévka s vanilkou má své kouzlo.