Recepty

Recepty > polévky > dýňová polévka se zakysanou smetanou

Dýňová polévka se zakysanou smetanou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 střední dýně, 3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 1 litr vývaru, sůl, pepř, zakysaná smetana

Recept na přípravu:

Dýni oloupejte, rozkrojte na poloviny, zbavte semínek a rozkrájejte na větší kostky. V hrnci rozpalte olej, osmahněte na něm cibuli nakrájenou na kostky až zesklovatí, hoďte na ní kousky dýně a ze všech stran ji asi 7 minut opečte. Zalijte vývarem a vařte, dokud dýně nezměkne (cca půl hodiny). Dýně musí být tak měkká, abyste ji po uvaření mohli s vývarem a cibulí rozmixovat. Hladkou polévku pak dochuťte solí a pepřem. Každou porci dochuťte lžičkou zakysané smetany.

Další recepty:
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Těstovinový salát s mozzarellou ke kterému jako přílohu podáváme chléb.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Celerová polévka s bramborem ke které podáváme osmažený tmavý chléb.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Smetanová dýňová polévka

Recepty
Motto

Dýňová polévka se zakysanou smetanou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.