Recepty

Recepty > omáčky > dýňové čatní

Dýňové čatní recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžičky hořčičného semínka, 1 kg dýně, 1 lžíce soli, 1 červená paprika, 1 lžička mletého zázvoru, 1 chilli paprička, 2 lžičky červeného pepře, 2 větší cibule, 2 lžíce cukru, 1 lžička černého pepře, 4 lžíce octa, 4 kyselá jablka

Jak připravit tento recept:

Dýni rozkrojíme, zbavíme semen, vláken a pokrájíme na proužky. Odřízneme slupku a nakrájíme na kostičky. Z oloupaných jablek odstraníme jádřince a pokrájíme je na dílky. Dýni s jablky vložíme do hrnce spolu s jemně pokrájenou chilli papričkou, červenou paprikou a cibulí. Přidáme koření, cukr, sůl, ocet a důkladně promícháme. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 25 minut do změknutí dýně. Občas podlijeme vodou. Horké dýňové čatní nalijeme do sklenic, které důkladně uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C. Skladujeme v chladu.

Další recepty:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Cibulová omáčka s knedlíky nebo těstovinami.
Čatní z jablek přendáme do sterilizovaných sklenic a uzavřeme.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Francouzská cibulová polévka se sýrem a šunkou.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Zeleninové karbanátky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Rybízové řezy vložíme do ledničky a necháme vychladit.
Indické čatní

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje dýňové čatní a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.