Recepty

Recepty > zeleninové > dýňové čatní se zázvorem

Dýňové čatní se zázvorem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

Na 130 ml: 2 cibule, 1,2 kg dýně Hokaido, 100 g zázvoru, 1 hrnek mléka, 2 stroužky česneku, 200 g cukru, 1 lžička drceného chilli, 1 lžíce oleje, 500 ml pomerančové šťávy, šťáva ze 2 citronů (80 ml), 2 lžíce zrnek z růžového pepře, sůl

Postup přípravy:

Cibuli oloupeme. Dýni omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme semena. Cibuli a dýni nakrájíme na 5mm kostičky. Oloupeme zázvor a česnek a s cukrem a chilli nasekáme nahrubo sekáčkem nebo rozdrtíme v hmoždíři. V hrnci v oleji restujeme cca 5 minut nakrájenou cibuli a dýni. Přidáme zázvorovou pastu a 3 minuty povaříme. Pak podlijeme pomerančovou šťávou. Vaříme asi 20 minut. Přidáme citronovou šťávu a ještě chvíli povaříme. Do síta dáme růžový pepř, promícháme vařečkou tak, aby se uvolnily slupky. Čatní osolíme a vmícháme slupky pepře. Případně dochutíme a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a zavíčkujeme.

Další jídla:
Tvarohová pomazánka s mrkví k namazání na chleba.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Svíčková z dýně hokaidó můžeme ji zahustit sojovou smetanou.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Zeleninová polévka s vajíčkem.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Pečená dýně Hokkaido s brambory přelijeme ji kysanou smetanou s bylinkami.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Placky z dýně Hokaido s čerstvým zeleninovým salátem.
Treska s rajčaty kterou přelijeme vypečenou šťávou.
Čatní z paprik

Recepty
Motto

Dýňové čatní se zázvorem rozezní chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.