Recepty

Recepty > polévky > dýňovo-růžičková polévka

Dýňovo-růžičková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

dýně hokaido a růžičková kapusta (růžičkové kapusty jsou asi dvě třetiny dýně), sůl, zelený pepř, bobkový list, dále je třeba uvařit v osolené vodě obyčejnou čočku

Recept na přípravu:

Do hrnce vložíme neoloupanou a omytou dýni, dále růžičkovou kapustu, netřeba rozkrajovat, osolíme, přidáme čtyři listy bobkového listu a podlijeme trochou vody. Když dýně i kapusta změkne, zeleninu rozmixujeme a dochutíme drceným zeleným pepřem. Nakonec vlijeme uvařenou čočku i s trochou vody, ve které se vaří.

Další recepty:
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kulajda se zakysanou smetanou kterou dochutíme octem.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Pikantní česnečka kterou posypeme drobně nakrájenými vejci.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Rajská polévka z protlaku dochucená kořením.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Jarní bramborová polévka

Recepty
Motto

Dýňovo-růžičková polévka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.