Recepty

Recepty > omáčky > dýňový guláš s jáhlovou kaší

Dýňový guláš s jáhlovou kaší recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

cibule, dýně hokaidó, seitan, shoyu, zázvor, jáhly, květák, tahini, řasa arame, houby shitake, mirin, mrkev, kapusta růžičková, brokolice, cizrna, umeocet, kvašené zelí

Jak připravit tento recept:

Na cibuli s trochou soli přidáme nakrájenou dýni a seitan nebo tempeh či uvařené černé fazole, podlijeme vodou a dusíme 15-20 minut. Dochutíme shoyu, zázvorem, bobkovým listem, popřípadě mirinem nebo citronem. Jáhly uvaříme v poměru 1:2,5. V polovině varu přidáme sůl a na růžičky rozebraný květák nebo nakrájenou dýni a na konci varu cca lžičku tahini na osobu. Rozšťoucháme šťouchadlem na brambory.

Další recepty:
Bílé fazole v chilli omáčce s kuřecím masem podáváme s pečivem.
Houbová svíčková mírně okyselená.
Segedínský guláš s houskovým či bramborovým knedlíkem.
Tempeh s rýží a zeleninou ke kterému vmícháme brusinky.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Pikantní kuřecí guláš do kterého přidáme nudličky kuřecího masa.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Koprová omáčka se smetanou.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Bavorská svíčková se lžičkou brusinek.
Lososová polévka dosolená podle chuti.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme po obou stranách dozlatova.
Celerová polévka s vločkami

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje dýňový guláš s jáhlovou kaší a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.