Recepty > mascarpone
Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky, který nachází široké uplatnění v italské kuchyni.
Mascarpone krém ze šlehačky.
Tiramisu je tradiční italská pochoutka.
Krabí salát s mascarpone podáváme jako chuťovku.
Tiramisu z broskví a banánů - smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem.
Krevetová omáčka s mascarpone a smetanou.
Tiramisu z mascarpone, v kávě máčených piškotů a posypané kakaem.
Mascarpone se prodává v kulatých vaničkách, dnes již téměř ve všech větších supermarketech nebo specializovaných prodejnách.
Při hledání Mascarpone se musíme vydat do Lombardie (slovo Mascherpa v tamním dialektu označovalo sýr ricotta) a postupem času se jeho používání rozšířilo po celé Itálii. V italské kuchyni se hojně používá především jako přísada do dezertů (například tiramisu) a dortů.
Ochutnejte recepty připravené ze sýra mascarpone.