Recepty na vaření.
Závitky s tempehem a oranžová omáčka - ddýni, malou nepálivou papriku, červenou řepu...
Ragú s tempehem - na rozehřátém oleji osmažíme mrkev...
Omáčka s natto můžeme ochutit shoyu.
Omáčka z azuki a dýně hokkaido - k fazolím vařeným s kombu doměkka přidáme dýni a cibuli...
Červené zelí s marinovaným tempehem který naložíme přes noc v marinádě...
Segedinský guláš s tempehem který nakrájíme na kostky a mírně povaříme v marinádě...
Vydatná omáčka z cizrny - uvaříme si doměkka cizrnu a kamut...
Bílé fazole s křenem uvaříme s kombu do měkka...
Amarantová omáčka - na rozehřátém oleji lehce opražíme amarantovou mouku...
Seitanové roštěnky na cibuli - na rozehřátém oleji zatáhneme cibuli...
Kvašená mrkvová čalamáda - vodu svaříme s kořením...
Sojová smetanová omáčka s houbami které nakrájíme na tenké plátky...
Natto na smetaně s křenem - na troše sezamového oleje osmahneme pórek...
Karbanátky s tykvovým pyré - do uvařeného špaldového kernota vmícháme vařený zelený hrách...
Koprová omáčka z cukety podáváme ji s knedlíkem a přílohou.
Svíčková omáčka s falešnými brusinkami - zeleninu nakrájíme na větší kousky...
Paprikový lusk plněný nattem - papriky vydlabeme a naplníme směsí...
Fazolky s robi plátky na smetaně - orestujeme půlměsíčky cibule...
Robi nudličky po čínsku - těsně před podáváním vmícháme zelenou část pórku...
Guláš z tempehu který nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou...
Robi na pórku s nattem - na rozehřátém sezamovém oleji orestujeme cibuli se solí...
Seitanový plátek v křenové omáčce - do hrnce vložíme na větší kusy nakrájenou cibuli...
Makrobiotický fazolový guláš přidáme na kostky nakrájený celer...
Těstoviny s dýní a tempehem - do hrnce nasypeme opranou řasu Arame...
Knedlíky s hrachovou omáčkou - uvaříme jáhly s pohankou v poměru cca 4:1...
Celerová omáčka s tofu - zelí s celerem podusíme v troše vody...
Segedýnský guláš ze seitanu zahustíme seitanovým mlékem nebo škrobem.
Lososová omáčka s kokosem - přidáme obrané maso z vařeného lososa...
Svíčková se seitanem - seitan uvaříme v silném zeleninovém vývaru...
Dýňový guláš s jáhlovou kaší - na cibuli s trochou soli přidáme nakrájenou dýni...
Těstoviny s cizrnovo-zeleninovou omáčkou - v malém množství vody se špetkou soli a řasou wakame uvaříme zeleninu.
Čočkový nákyp s rajskou omáčkou - cibulku osmažíme se solí...
Kečupová omáčka z melounu vybereme zrníčka a nakrájíme na kostky...
Fazolky ve smetanové omáčce s tofu ala vejce - na orestovanou cibuli se solí přidáme pokrájené fazolky a koření...
Houbová smaženice s tofu, rýží a zeleninou.
Tempeh na sladkoslano se zeleninou.
Robi maso na kmíně - na lžíci oleje orestujeme cibuli a drcený nebo celý kmín...
Tofu omáčka s kapustou a zeleninou ochutíme misem a umeoctem a propasírujeme.
Nákyp z obilí a čočky s dýňovou omáčkou - špaldu a oves uvaříme společně v tlakovém hrnci...
Rýže se zeleninovou omáčkou pro děti - na oleji orestujeme cibulku se solí...
Cizrnový guláš sypeme černým sezamem.
Pečená zelenina s oříškovou omáčkou - rýži a jáhly uvaříme společně...
Nishime s tempehem v sladkokyselé omáčce - na oleji orestujeme cibuli, přidáme špaldové kroupy...
Soté z tempehu - na malém množství oleje osmahneme najprve mrkev...
Guláš z hlívy ústřičné a fazolí azuki - na rozehřátém oleji osmahneme cibulku se solí...
Ryba s omáčkou a rýžovými koulemi - filety ryby vložíme do hrnce...
Koprová omáčka s tofu - na olej dáme zapěnit cibuli, přidáme hlávkové zelí a sůl...
Smaženice z tofu dusíme na mírném plameni, dokud se směs nespojí.
Zeleninový talíř s cibulovou omáčkou společně povařená rýže natural a oves...
Svíčková z dýně hokaidó - postupujeme jako u klasické svíčkové...