Recepty pro vaření omáček.
Plněná kuřecí kapsa s gulášovou omáčkou.
Kuřecí kostky na kari v sýrové omáčce se žampiony.
Kuře na koření adžika
Černý guláš
Kuřecí maso v nivové omáčce
Vepřové kotlety s omáčkou z vajec, papriky, hořčice, utřeného česneku a sýra.
Kuřecí játra s jablky a pórkem
Kuřecí prsíčka na pórku se smetanovou omáčkou a bramborovou kaší.
Kuřecí maso se žampiony na smetaně.
Kuřecí katův šleh - připravovaný z kuřecího masa a sterilované zeleniny Moravanka.
Pečené kuře po staročesku podávané s brambory či houskovým knedlíkem.
Obalovaná kuřecí prsíčka
Kuřecí maso na paprice a smetaně v Papinově tlakovém hrnci
Kuřecí řízky s jablkovou omáčkou podávané s rýží.
Kuřecí prsíčka s omáčkou z Nivy a ananasem.
Kuřecí prsa na smetaně se žampiony a šunkovým salámem nebo šunkou.
Kuřecí stehna s omáčkou z Nivy, taveného sýra a smetany.
Kuřecí kapsa se žampiony, sýrem a na červeném víně připravenou omáčkou.
Kuřecí plátky se smetanovo hořčičnou omáčkou a nakládaným pepřem.
Vepřová panenka na víně, sojové omáčce a smetaně s rýží.
Vepřová plec s párkem a okurkou
Česneková omáčka z vepřových kostí
Pivovarský tokáň
Vepřová kýta na žampionech, bílém víně a smetaně - kýta nakrájená na nudličky a osmažená se smetanovou omáčkou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Vepřová panenka s čokoládovou omáčkou na chilli koření.
Balijské vepřové maso
Vepřová bašta s kari omáčkou podávaná s bramborovými plackami.
Kuře na paprice se smetanou
Kotlety na česneku a na smetaně.
Vepřové na houbách
Hovězí rosbíf na slanině, červeném vínu a octu.
Hovězí závitky s meruňkami, okurkou, uzeninou a houbami.
Rajská omáčka s hovězím masem.
Hovězí biftek se žampiony na česneku, červeném víně a smetaně.
Bešamelová omáčka z mléka, másla, mouky a koření.
Boloňská omáčka na špagety dá vyniknout své chuti po posypání sýrem.
Smetanová koprová omáčka přikyselená a přislazená podle chuti.
Brokolice v sýrové omáčce má charakteristickou chuť sýra.
Cuketová omáčka na špagety.
Domácí segedín je guláš z vepřového masa a zelí.
Boloňská omáčka s těstovinami z mletého hovězího.
Bramborový guláš se salámem okoření paprika a gulášové koření.
Rychlá rajská omáčka chutná s hovězím masem, plněnými fazolovými lusky, masovými kuličkami a knedlíky, těstovinami nebo rýží.
Tradiční švestková omáčka se hodí k masům, klobásám a jiným uzeninám.
Marináda na kuře které poté ugrilujeme nebo pečeme v troubě.
Rajská omáčka z kečupu má přednost v rychlé přípravě.
Rychlá smetanová omáčka se šunkou je solena až nakonec, šunka je slaná sama o sobě a část soli pustí.
Vynikající rajská omáčka z rajského protlaku.
Sladká koprová omáčka z vývaru a smetany.