Recepty

Recepty > omáčky > 8

Recepty - Omáčky 8

Recepty pro vaření omáček.

Losos pečený v pomerančové šťávě s mandlemi - omytá a osušená file z lososa pokapeme citronovou šťávou...
Brusinková omáčka k sýru - z másla a mouky si připravíme světlý bešamel...
Koprová omáčka z receptáře babičky - mouku opražíme nasucho...
Omáčka z čerstvých rajčat - všechny suroviny smícháme...
Švestková omáčka k masu z másla a mouky si připravíme světlou zásmažku...
Kuře na švestkové omáčce - části kuřete nebo kuřecí stehna nařízneme přes kůži, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem...
Vepřová panenka ve švestkové omáčce - v malé misce smícháme česnek, sůl a koření...
Kuřecí stehna na bílém víně a sušených švestkách - omytá a očištěná stehna vložíme do pekáčku...
Masové špízy se švestkami - do mísy vložíme na kostičky nakrájené kuřecí maso...
Omáčka z česneku - jíšku zalijeme vodou a mlékem...
Česneková omáčka na fondue - majonézu smícháme se smetanou...
Česneková omáčka na pečené brambory - tvaroh rozředíme mlékem...
Česneková omáčka s tvarohem - česnek oloupeme a prolisujeme...
Česneková svíčková kterou očistíme, omyjeme a odstraníme blány.
Omáčka z cibule - na oleji zapěníme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova...
Cibulková omáčka - cibuli nakrájíme na kolečka, podusíme...
Cibulová omáčka s mrkví - nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli uvaříme ve vodě...
Cibulová pivní omáčka kterou podáváme nejlépe k vařeným bramborám.
Romská omáčka k fondue je dochucena kořením.
Hořčicová omáčka k hranolkům - na rozehřáté máslo (kousek si necháme) vložíme nadrobno nakrájenou cibuli...
Hořčicová omáčka s vepřovým masem které podusíme na oleji...
Hořčicová omáčka k rybám - ze stejného množství mouky a másla si připravíme jíšku...
Základní majonéza - vaječné žloutky vložíme do porcelánové misky...
Francouzská majonéza - v misce umícháme čerstvé žloutky se solí...
Šlehačková majonéza - dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme...
Majonéza ze žervé které třeme v misce...
Tatarská omáčka ze sardelové pasty - základní majonézu smícháme se špetkou soli...
Remuláda z kyselé smetany - vařené žloutky protřeme sítem...
Holandská omáčka z rybího vývaru - bramborovou moučku rozmícháme se studeným vývarem...
Holandská omáčka s křenem - v hrnku si smícháme vaječné žloutky, mouku, vodu, trochu šťávy z citronu a polévku...
Italská majonézová omáčka ke které přidáme citronovou šťávu.
Italská majonéza - do šlehače vklepneme vejce...
Ruská majonéza - stejné množství kaviáru a humra prolisujeme...
Studená hořčičná omáčka - suroviny rozšleháme...
Jednoduchá křenová omáčka - nastrouháme křen...
Křenová omáčka se žloutky natvrdo uvařených vajec.
Křenová omáčka se šlehačkou s vinným octem - křen nasypeme do ušlehané smetany...
Křenová pěna - ušlehanou smetanu smícháme se strouhaným křenem...
Ayoli - česnek utřeme...
Studená omáčka k rybám smaženým nebo pečeným.
Octová omáčka - jeden vaječný žloutek utřeme s hořčicí...
Omáčka s citronovou kůrou - žloutek, ocet, vodu, mouku, máslo a sůl kvedláme ve vodní lázni...
Cibulový bešamel - rozpustíme si máslo...
Citronový bešamel se žloutkem.
Sardelová omáčka - připravíme bledou jíšku...
Šalotková omáčka - v hrnku smícháme máslo s moukou...
Hořčicová omáčka s citronem - z mouky a másla uděláme jíšku...
Anglická omáčka z rybího vývaru podle chuti osolená.
Námořnická omáčka - cibuli nakrájíme nadrobno...
Omáčka z lanýžů do které přidáme lanýžový výtažek nebo jemně sekané lanýže...

Omáčky 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Recepty

Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.