Recepty > polévky > egyptská polévka z červené čočky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší cibule, 2 lžíce ghí nebo extra panenský olivový olej, 2 stroužky česneku, 2 střední mrkve, 1 rajče, 1 středně velký brambor, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička kurkumy, 2 hrnky/500 g žluté nebo červené čočky, 1,5 litru vody nebo vývaru, mořská sůl, čerstvě mletý pepř nebo chilli podle chuti
Recept na přípravu:
Na rozehřátém tuku orestujte do zlata na kostičky nakrájenou cibulku. Když cibulka zkaramelizuje, přidejte česnek, koření a ještě minutku restujte. Ke koření teď můžete přidat zbývající ingredience. To znamená všechnu zeleninu pokrájenou na kostičky a čočku. Zalijte vývarem nebo vodou, posolte a přiveďte k varu. Stáhněte výkon na minimum a přiklopené takto nechte jemně probublávat dokud čočka nebude měkká, přibližně 15-20 minut. Pomocí ponorného tyčového mixéru nebo blenderu polévku rozmixujte na jemné pyré, které dochuťte solí a pepřem, popřípadě pokud je příliš husté, nařeďte vývarem nebo vodou. Servírujte posypané čerstvým koriandrem nebo velkolistou petrželí spolu s citronem na přikyselení.
Další recepty:
Kari rizoto s mraženou zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kuřecí maso s kokosovým mlékem kterým směs přelijte.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Mexická fazolová polévka s rozmačkaným česnekem.
Polévka z červené čočky a mrkve
Egyptská polévka z červené čočky přináší na české talíře svoji chuť.