Recepty

Recepty > polévky > eintopf boršč

Eintopf boršč recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg hovězího žebra, 1 vepřové kolena, 4 větší brambory, 2 hrsti bílých fazolí, 1-2 červené řepy, 2 cibule, polovina hlávky zelí, 2 mrkve, polovina celeru, 2 petržele, 1-2 jablka, 500 ml kysané smetany, rajský protlak, sůl, kuličkový pepř, nové koření, bobkový list

Recept na přípravu:

Maso vložte do osolené vody s pepřem, novým kořením a bobkovým listem a dejte vařit. K měknoucímu masu postupně přidávejte kořenovou zeleninu, nakrouhané zelí s nastrouhaným jablkem, cibuli, nakrájené brambory, zvlášť předem uvařené fazole a nakonec nakrájenou červenou řepu (je možné použít i nakládanou). Měkké maso a zeleninu vyjmeme, necháme zchladnout, rozkrájíme a vrátíme do polévky, zalijeme protlakem a necháme povařit. Na talíři si každý sám doplní kysanou smetanu. Podáváme s chlebem.

Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Eintopf z luštěnin a zeleniny.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Šunkový svítek do polévky pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Vegetariánský boršč necháme přejít varem a podáváme.
Americký štědrovečerní krocan s přílohou.
Kuřecí polévka se žampiony, zeleninou a masem.
Boršč s červenou řepou

Recepty
Motto

Eintopf boršč přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.