Recepty > kuře > elegantní Čína
Potřebné suroviny:
2 kuřecí plátky nebo 200 g vepřové panenky
sůl
1 vejce
50 g strouhanky
200 g čínských vaječných nudlí
2 lžíce olivového oleje
4 jarní cibulky
1/2 salátové okurky
1 velká mrkev
omáčka na namáčení
Postup přípravy:
Troubu necháme vyhřát na teplotu 200°C. Maso nakrájené na proužky velikosti prstu osolíme a ponoříme do našlehaného, lehce osoleného vejce a obalíme ve strouhance. Osolené maso položíme na plech pokrytý pečícím papírem a dáme na 15-20 minut péct do trouby. Mezitím uvaříme nudle dle návodu na obalu. Slijeme je, zakápneme olejem a smícháme s jarní cibulkou nakrájenou na jemné kolečka. Z mrkve a okurky nastrouháme škrabkou na zeleninu tenké plátky. Nudle, mrkev a okurku rozdělíme na talíře a přidáme k nim několik kousků masa. Omáčku podáváme zvlášť v misce.
Další jídla:
Maso tří barev připravujeme současně na třech pánvích.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Recept na cibulové čatní přináší charakteristickou chuť.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuřecí čína s ananasem a arašídy.
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Dušená kuřecí játra se zeleninou podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Pečení holubi
Recept na přípravu jídla elegantní Čína přináší na talíř inspiraci.