Recepty > polévky > falešná halaszle
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g rybího file, 100 g cibule, 100 g papriky, slanina, hladká mouka, česnek, paprika, pepř, chilli, vegeta
Recept na přípravu:
Nakrájenou papriku, cibuli a česnek podusíme na nakrájené slanině. Okořeníme, přidáme nakrájené filé. Posypeme vegetou, zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vodou a necelou půlhodinu povaříme. Falešnou halaszlé podáváme s osmaženou houskou nakrájenou na kousky.
Další recepty:
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Tyrolské knedlíčky do polévky podle rakouského receptu.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s houskovým knedlíkem.
Houbová soljanka kterou podáváme s bílým pečivem.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Soljanka z ryby se zelím.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Jogurtová marináda na řízky které pak smažíme na rozehřátém oleji.
Halászlé maďarská rybí polévka
Falešná halaszle má své kouzlo.