Recepty > polévky > falešná račí polévka z ryzců
Suroviny potřebné pro přípravu:
60 dkg čerstvých ryzců, 1 a 3/4 litru vývaru, máslo a hladká mouka, 10 dkg sterilizovaných zelených fazolek, máslo na podušení, sůl, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Ryzce očistíme a nadrobno nakrájíme. V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme ryzce a dusíme do měkka. Poprášíme moukou, osmahneme, podléváme studeným vývarem a důkladně provaříme. Nakonec přidáme šikmo nakrájené fazolky, které jsme předem podusili na másle s jemně nasekanou petrželkou.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Bezmasý boršč s uzeným tofu.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Rychlá gulášová zelňačka podávaná ještě zatepla.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Celerová polévka s vločkami a kmínem do které rozdrobíme bujón.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Květákové placičky se sýrem osmažime na rozpáleném oleji do zlatohněda.
Cibulový bešamel s mlékem.
Palačinky z ovesných vloček smažíme na oleji.
Cibulačka se sýrem je doplněna osmaženými kostičkami žemle.
Dršťková polévka z ovesných vloček
Falešná račí polévka z ryzců přináší na české talíře svoji chuť.