Recepty > polévky > falešná slepičí mrkvová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,25 litrů vývaru z bílých kostí, 20 dkg mrkve, 3 dkg másla, sůl, lžíce polévkového koření, lžička sekané zelené petržele, 4 dkg jemných polévkových nudlí
Recept na přípravu:
Kosti zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme 3-4 hodiny. Vývar procedíme. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, vložíme na rozehřátém máslo, osmažíme a přidáme do vývaru. Zavaříme nudličky a nakonec přidáme polévkové koření a zelenou petrželku. Karoten přejde z mrkve do tuku, který zabarví do oranžova, takže polévka dostane vzhled slepičí polévky.
Další recepty:
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Krémová chřestová polévka
Falešná slepičí mrkvová polévka přináší na talíře svoji chuť.