Recepty > polévky > falešný boršč s kapustou
Suroviny potřebné pro přípravu:
cibule, 1 litr zeleninového vývaru, 200 g červené řepy, rajčatový protlak, sůl, mrkev, petržel, 1/2kapusty, olej, zakysaná smetana na ozdobu
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme a přidáme nastrouhanou očištěnou mrkev a petržel a nadrobno pokrájenou kapustu. Zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme na mírném ohni asi 20 minut. Poté přidáme rajský protlak a předvařenou červenou řepu pokrájenou na malé kousky. Boršč dochutíme solí a na talíři ozdobíme zakysanou smetanou.
Další recepty:
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Palačinky z ovesných vloček smažíme na oleji.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Bezmasý boršč s uzeným tofu.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Celerová polévka s vločkami a kmínem do které rozdrobíme bujón.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Květákové placičky se sýrem osmažime na rozpáleném oleji do zlatohněda.
Cibulový bešamel s mlékem.
Cibulačka se sýrem je doplněna osmaženými kostičkami žemle.
Ukrajinský boršč
Falešný boršč s kapustou přináší na české talíře svoji chuť.