Recepty > hovězí maso > farmářský guláš
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg hovězí kližky, olej, cibule, sůl, pepř, mrkev, pórek, česnek, čerstvé nebo sušené houby, brambory, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 4 bobkové listy, 1 rajčatový protlak, červené víno (nemusí být), česnek
Postup přípravy:
V hrnci rozpálíme olej a přidáme pokrájené maso, které necháme osmahnout téměř bez míchání (čímž vznikne šťáva). Když je maso pěkně osmažené, přidáme nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a necháme dusit s trochou vývaru nebo vody. Mezitím orestujeme nahrubo pokrájenou zeleninu (mrkev, pórek, brambory, česnek a houby). Když je zelenina orestovaná, přidáme koření a rajčatový protlak, vše promícháme a přidat k masu, které dusíme doměkka. Zalijeme hovězím vývarem, můžeme přilít víno a dodusíme.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Další recepty:
labužnický šašlik, chilli con carne, hovězí plátky na jablcích a provensálském koření, bramborák plněný masem a romadúrem, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, hovězí guláš, ptáčky se zeleninou, rajská omáčka s hovězím masem, hovězí polévka s mletým masem, segedínský guláš, ruský boršč, hovězí s pórkovou omáčkou, zapečené mexické plátky, svíčková omáčka na smetaně, hovězí steaky
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.