Recepty

Recepty > polévky > farská houbovka

Farská houbovka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce másla a trocha hladké mouky na jíšku, 150 g hub, 150 g játrové zavářky, sůl, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Z másla a mouky připravíme růžovou jíšku, rozmícháme ji v 1,5 litru vody a provaříme. Pak přidáme nadrobno nakrájené houby (můžeme použít i sušené, ale ty dáme předem nabobtnat do vody) a uvaříme do měkka. Z játrové zavářky odkrajujeme malé nočky a vhazujeme do vařící polévky. Nakonec dosolíme a na talíři zdobíme sekanou petrželkou.

Další recepty:
Rýžová kaše s meruňkami recept.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Jogurtová majonéza s olejem a hořčicí.
Sýrové nočky do polévky se hodí také do vývarů.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Mexická salsa

Recepty
Motto

Farská houbovka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.