Recepty > polévky > farská houbovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce másla a trocha hladké mouky na jíšku, 150 g hub, 150 g játrové zavářky, sůl, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Z másla a mouky připravíme růžovou jíšku, rozmícháme ji v 1,5 litru vody a provaříme. Pak přidáme nadrobno nakrájené houby (můžeme použít i sušené, ale ty dáme předem nabobtnat do vody) a uvaříme do měkka. Z játrové zavářky odkrajujeme malé nočky a vhazujeme do vařící polévky. Nakonec dosolíme a na talíři zdobíme sekanou petrželkou.
Další recepty:
Rýžová kaše s meruňkami recept.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Jogurtová majonéza s olejem a hořčicí.
Sýrové nočky do polévky se hodí také do vývarů.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Mexická salsa
Farská houbovka přináší na české talíře svoji chuť.