Recepty > polévky > farská polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kořenová zelenina, rajče, masox, krupička, olej, vejce, cibule, stroužek česneku
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji osmahneme 2-3 lžíce krupičky, vytvoříme krupičkovou jíšku, rozklepneme do ní vejce a mícháme, až se utvoří žmolky. Zalijeme vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, najemno nakrájenou cibuli, masox a propíchnutý stroužek česneku, které propíchneme. Vaříme, až kořenová zelenina změkne.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou a houbami se lžící zakysané smetany.
Kmínová polévka s vajíčkem které do ní vmícháme.
Rajská polévka se smetanou a strouhaným sýrem.
Polévka z mraženého hrášku podávaná s čerstvým pečivem.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou dochucená najemno nakrajeným koprem.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou zdobíme rozehřátou čokoládou na vaření.
Zeleninová polévka se zelím a rozšlehanými vejci, která necháme v polévce srazit.
Kuře s kysaným zelím a klobásou podáváme s bramborovými knedlíky.
Boršč s klobásou, do každé porce přidáme zakysanou smetanou.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Špenátová polévka z mraženého špenátu
Ochutnejte recept farská polévka.