Recepty

Recepty > polévky > fasolada, řecká fazolová polévka

Fasolada, řecká fazolová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 porce: 300 g bílých fazolí, 250 g kořenové zeleniny, 400 g brambor, vývar nebo bujónová kostka, sůl, cibule, česnek, paprika (koření), olej, pórek nebo petrželka na ozdobu

Recept na přípravu:

Bílé fazole namočíme do vývaru (alespoň na 4 hodiny) a poté uvaříme s nakrájenými bramborami (vaříme-li pouze ve vodě, přidáme bujón). Ještě před koncem vaření přidáme osmaženou zeleninovou směs: na tuku osmažíme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, chvíli jí restujeme, pak okořeníme paprikou a drceným česnekem. Vše ještě chvíli povaříme a dosolíme. Nezahušťujeme, to zajistí rozvěřené fazole nebo brambory. Při podávání na talíři ozdobíme petrželkou nebo pórkem.

Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou posypaná pažitkou.
Polévka z chřestu kterou zjemníme cukrem.
Smetanová okurková omáčka se lžičkou másla.
Zelňačka s klobásou s kysanou smetanou.
Mléčná rýže se lžicí smetany.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Okurková polévka za studena s nadrobno nasekaným koprem.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Zelňačka s klobásou a bramborem dochucená majoránkou.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Fazolová polévka z bílých fazolí

Recepty
Motto

Fasolada, řecká fazolová polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.