Recepty > polévky > fazolačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g fazolek, 40 g oleje, 40 g hladké mouky, 1 cibule, 1 vaječný žloutek, 100 ml smetany, sůl, pažitka, 50 g sýra na strouhání
Recept na přípravu:
Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě. Z poloviny oleje a mouky si připravíme zlatou jíšku, zředíme trochou vývaru, přidáme k fazolkám a povaříme. Před dovařením přidáme do polévky na druhé polovině oleje osmaženou, nadrobno pokrájenou cibulku. Do hotové polévky zašleháme smetanu se žloutkem, již nevaříme, jen prohřejeme. Při podávání posypeme strouhaným sýrem.
Další recepty:
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Pikantní zelňačka kterou zjemníme smetanou.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky do které přidáme vegetu pro dochucení.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Vegetariánská fazolačka
Ochutnejte recept fazolačka.